Vanzelfsprekend Veelzijdig!

Vredewold biedt een breed pakket van diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg.


Lees meer

Steunpunt Mantelzorg

Zorgt u langdurig en onbetaald voor iemand in uw directe omgeving die hulpbehoevend, chronisch ziek of  gehandicapt is? Dan bent u een mantelzorger. 

Degene aan wie u zorg verleent kan uw partner zijn, uw ouder of kind maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Als mantelzorger hebt u er niet voor gekozen om te gaan zorgen: het is u overkomen omdat u een emotionele band heeft met degene die zorg nodig heeft.  U verleent de zorg met liefde en dit geeft voldoening.  Mantelzorg is soms lastig te combineren met het eigen gezin, uw baan. U kunt daardoor overbelast worden en tegen allerlei knelpunten aan te lopen. Sterke vermoeidheid, irritatie en slecht slapen kunnen bijvoorbeeld het gevolg zijn. Voordat de druk te hoog dreigt te worden, is het verstandig om hulp in te roepen. Dat kan bij de mantelzorgconsulent van het Steunpunt Mantelzorg.

De mantelzorgconsulent kan het volgende voor u betekenen:

  • Zoeken naar oplossingen voor praktische problemen;
  • Emotionele ondersteuning;
  • Het geven van informatie en advies over het zorgaanbod van organisaties;
  • Het geven van informatie en advies over voorzieningen en regelingen;
  • Hulp bieden bij het invullen van formulieren, bijvoorbeeld voor het aanvragen van hulp, hulpmiddelen of financiële vergoedingen.

De mantelzorgconsulent heeft een inloopspreekuur op maandag, woensdag en donderdag in het Dienstencentrum De Schutse van 09.30 uur tot 11.30 uur. De hulp is gratis en er kan ook een huisbezoek worden ingepland.

Voor meer informatie kunt u de site van het Steunpunt Mantelzorg raadplegen.

 

Veel gestelde vragen
"Betrokken en bevlogen met gevoel voor de doelgroep"
Tineke Turksema
Mantelzorgconsulent

Steunpunt Mantelzorg

Stel een vraag

Vragen of advies?

Oldenoert 32 9351 KP LEEK