Vanzelfsprekend Veelzijdig!

Vredewold biedt een breed pakket van diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg.


Lees meer

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg

Mensen die ernstig ziek zijn en weten dat het einde nabij is, willen het liefst thuis sterven of in een omgeving die hier zoveel mogelijk op lijkt. Het verzorgen van een naaste is gedurende deze periode vaak erg zwaar voor de mantelzorger(s), ook al is er hulp van de huisarts en thuiszorg.

In het Westerkwartier bestaat de mogelijkheid praktische ondersteuning te krijgen. Deze voorziening heet: Vrijwillige Palliatieve en Terminale Ondersteuning Westerkwartier en is een onderdeel van Vredewold. Vrijwilligers komen een of meerdere dagdelen per week bij u langs. Als mantelzorger kunt u dan iets voor uzelf gaan doen, terwijl de vrijwilliger de zieke gezelschap houdt. U krijgt even wat tijd voor uzelf, zodat u op die manier de zorg voor uw naaste langer kunt volhouden.

De speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers bieden emotionele steun en hulp bij lichte lichamelijke verzorging. Ze zijn zeer betrokken en weten wat het betekent om een zieke - en de naaste - in de laatste levensfase te ondersteunen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het is goed om te weten dat verpleegkundige -, verzorgende- en/of huishoudelijke taken niet worden uitgevoerd door de vrijwilligers. 

Veel gestelde vragen
Gerelateerd

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg

Stel een vraag