Vrijwilligers aan huis

Sociaal Werk De Schans en Vredewold gaan samenwerken om mensen met dementie of ouderen die ondersteuning nodig hebben van een mantelzorger in de gemeente Westerkwartier te ontlasten en te ondersteunen.

 

Daarom zijn Sociaal Werk De Schans en Vredewold op zoek naar:

 

Vrijwilligers aan huis

die zorgvragers in de thuissituatie willen ondersteunen zodat de mantelzorger even op adem kan komen

 

Het zorgen voor een naaste kan heel intensief zijn. Daarom is het voor mantelzorgers fijn als er af en toe iemand een ochtend of middag bij zijn of haar familielid of partner kan blijven. Zo heeft de mantelzorger even wat tijd voor zichzelf. Bijvoorbeeld om even een wandeling te maken, naar de kapper te gaan of een kop koffie te drinken bij een vriend(in). Vrijwilliger aan huis zijn is dankbaar werk. Het is leerzaam, het verbreedt je horizon en bovendien geeft het heel veel voldoening.

 

Vind je het leuk om iets te betekenen voor deze zorgvragers en mantelzorgers? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Je gaat bij ouderen en mensen met dementie op bezoek, zodat de mantelzorger even op adem kan komen. Je maakt een praatje, doet een spelletje of drinkt een kopje koffie samen. Er worden géén huishoudelijke, verzorgende of verpleegkundige taken uitgevoerd. Het is fijn als je een achtergrond hebt in de zorg of welzijn of ervaring hebt met ouderen of mensen met dementie.

Wat bieden we je?

  • Vrijwilligerswerk waarbij je veel kunt betekenen voor zorgvragers en mantelzorgers
  • Het aantal uur en de dagdelen waarop je inzetbaar bent gaat altijd in overleg met jou
  • Bij de matching vragen we ook altijd aan jou of er een match is
  • Intervisie en deskundigheidsbevordering, samen met andere vrijwilligers
  • Begeleiding waarbij je terecht kunt met je vragen
  • Vergoeding van de verplichte VOG-aanvraag;
  • Vrijwilligerswerk bij een gezellige, fijne organisatie met veel kennis op het gebied van ouderen en mensen met dementie.

Hoe meld je je aan?

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met Thea Koster van Vredewold, 0594-552626 of via t.koster@vredewold.nl. Je krijgt dan meer informatie en kan er een kennismaking gepland worden met de mantelzorger en zijn of haar familielid/partner. Je krijgt een vrijwilligerscontract bij Vredewold en een VOG aanvraag is onderdeel van de procedure.

 


Neem contact op


Deel deze vacature