Vanzelfsprekend Veelzijdig!

Vredewold biedt een breed pakket van diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Tijdelijk verblijf / Respijtzorg

Het kan voorkomen dat u na een ziekenhuisopname nog niet meteen terug kunt naar uw eigen huis. Ook komt het voor dat het thuis tijdelijk niet meer gaat.

Dit betekent dat u tijdelijk zorg met verblijf nodig heeft. Vredewold heeft hiervoor een aantal kamers beschikbaar. Met ingang van 1 januari 2017 wordt het tijdelijk verblijf ondergebracht in het basispakket van uw zorgverzekering als "eerstelijnsverblijf". Uw huisarts of specialist beslist of eerstelijnsverblijf op u van toepassing is en kan hiervoor een indicatie aanvragen. Wilt u weten of u voor vergoeding in aanmerking komt? Neemt u dan contact op met uw ziektekostenverzekeraar.

Respijtzorg

Is uw mantelzorger overbelast, of wil deze er graag tussen uit? Dan kunt u ook tijdelijk bij ons wonen. We noemen dat "respijtzorg". De financiering van respijtzorg valt onder de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) van de gemeente. De gemeente zal beoordelen of u hiervoor in aanmerking komt en kan u meer vertellen over de eigen bijdrage, die hieraan verbonden is.

 

 

 

 

 

Veel gestelde vragen
  • Wachtlijstgegevens
"Met behoud van eigen regie en wensen, een veilig thuis in Vredewold"
Zorgteam

Tijdelijk verblijf / Respijtzorg

Direct aanvragen

Vragen of advies?

Pulvertorenstraat 1
9351 BP Leek