Vanzelfsprekend Veelzijdig!

Vredewold biedt een breed pakket van diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg.


Lees meer

Palliatieve zorg

Als u te horen hebt gekregen dat u niet meer beter zult gaan worden, is het fijn te weten welke mogelijkheden er zijn om tot het laatste moment in de eigen vertrouwde thuisomgeving te kunnen zijn.

Onze gespecialiseerde palliatief verpleegkundige komt op verzoek bij u thuis langs om te bespreken wat hierin uw wensen en onze mogelijkheden zijn. Zij zal onderzoeken welke psychisch, lichamelijke klachten en- of sociale problemen er zijn en zij zal met u en uw naasten kijken naar antwoorden op vragen over het verloop van uw ziekte, behandeling en de noodzakelijke (specialistische) zorg. Wanneer u dit wenst is er ook de mogelijkheid om te kijken naar - naast de zorg die uw naasten uw kunnen bieden - mantelzorgondersteuning thuis. Hierin kan de palliatief verpleegkundige u bijstaan en ondersteunen.

De palliatief verpleegkundige zal samen met de wijkverpleegkundige uw zorg indiceren en coördineren. Ook zal zij het aanspreekpunt zijn. De kosten voor palliatieve zorg worden vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar. Hiervoor betaalt u geen eigen risico.

Bij het verlenen van palliatieve zorg houden wij ons aan het Kwaliteitskader Palliatieve Zorg. Dit houdt in dat wij, naast de benodigde verzorging en verpleging, bewust meer aandacht hebben voor psychische, sociale en/of spirituele zorgvragen die zich bij u en uw naasten (kunnen) voordoen.

Wilt u meer informatie over palliatieve zorg of een huisbezoek willen aanvragen? Neem dan contact op met thuiszorg Vredewold, middels het bereikbaarheidsnummer (24/7 bereikbaar): 06-13753342. U krijgt dan een medewerker aan de telefoon, zij zal uw telefoonnummer noteren en de palliatief verpleegkundige of wijkverpleegkundige zal u spoedig terugbellen om uw zorgvraag door te nemen.

Op werkdagen tussen 8.30-16.30u kunt u ons het beste bereiken middels de receptie van Woonzorgcentrum Vredewold op het nummer: 0594-552626

Veel gestelde vragen
Gerelateerd
Thuiszorg Vredewold

Palliatieve zorg

Stel een vraag

Vragen of advies?

Pulvertorenstraat 1 Leek