Vanzelfsprekend Veelzijdig!

Vredewold biedt een breed pakket van diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg.


Lees meer


Afronding koploperstraject Duurzaam Ondernemen

27-3-2018

Op donderdag 22 maart jl. was het slotsymposium van het Koplopersproject, waar Vredewold met 9 andere organisaties in het Westerkwartier aan heeft meegedaan.

Het Koplopersproject helpt organisaties een jaar lang om duurzamer te gaan werken. Vredewold is begin vorig jaar doorgelicht en hier zijn verbeterpunten uitgekomen, waar we mee aan de slag zijn gegaan. Doordat je dit met 10 verschillende organisaties doet, leer je veel van elkaar. Eddy Delies, facilitair manager was binnen Vredewold de projectleider en mocht de resultaten op het symposium kort presenteren.

De belangrijkste resultaten van het project zijn dat er een zogenaamde CO2 footprint is gemaakt en er een milieurapportage is waar we de komende tijd mee aan de slag gaan. Daarnaast is het bewustzijn om duurzamer te gaan werken toegenomen. Ook bleek dat we op een aantal punten best al wel goed bezig waren, zoals het scheiden van afval (met name het apart inzamelen van incontinentiemateriaal) en we kopen alleen nog maar duurzaam gewonnen energie in.

Voor de toekomst hebben we nog veel meer plannen om te verduurzamen. Zo willen we de komende jaren complexen van zonnepanelen voorzien en willen we woningen beter isoleren en nieuwbouw woningen met zonnepanelen en bij voorkeur gasloos bouwen. We houden jullie op de hoogte van deze initiatieven.

 


Deel dit bericht

Meer