Bewegingstuin Vredewold zomerklaar!

Datum: 12-3-2018

 

Op vrijdag 9 maart staken een grote groep vrijwilligers, waaronder mensen met een verstandelijke beperking van Oosterheerdt (groenvoorziening van De Zijlen), Spinn (vrijwilligersorganisatie), GOM (schoonmaakbedrijf) en wethouder Karin Dekker de handen uit de mouwen.

Zij maakten de beweegtuin achter het zorgcentrum Vredewold zomerklaar. Het werk bestond uit mos verwijderen uit kunstgras, de houten speeltoestellen en het overige materiaal schoonmaken. Er ontstonden warme bijzondere contacten tussen de vrijwilligers en medewerkers onderling.

Dit heeft er toe geleid dat een aantal vrijwilligers in de toekomst meerdere activiteiten gaan organiseren bij zowel Vredewold als De Zijlen. Na het schoonmaken verzorgde Vredewold samen met Twinkel (dagbestedingslocatie van De Zijlen) een gezonde lunch voor iedereen die heeft meegewerkt.

In de beweegtuin staan 8 bewegingstoestellen waarvan bewoners van het zorgcentrum en cliënten van De Zijlen veel gebruik maken. Overigens is de beweegtuin toegankelijk voor iedereen (jong en oud) die door middel van bewegen wil werken aan een gezonde leefstijl!

Het Oranjefonds organiseerde op 9 en 10 maart samen met duizenden organisaties in het land, weer NL.doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights.

Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranjefonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Ze laten ze zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen ze met geld, kennis en contacten.