Blog Anouk Nijsing, contactverpleegkundige Vredewold

Datum: 24-11-2018

Van een opleiding verzorgende IG en mbo verpleegkunde stroomde Anouk Nijsing (26) door naar de HBO-verpleegkunde. Inmiddels werkt ze sinds 2014 bij Vredewold. Eerst als oproepkracht en tegenwoordig als contactverpleegkundige. Ook rondde ze de opleiding tot Parkinsonverpleegkundige 'nog even' af.

‘Na het mbo was ik nog niet uitgeleerd. En nog steeds niet. De ouderenzorg is een plek waar je je volop kunt ontwikkelen. Dat kan richting een managementfunctie of juist meer naar de specialistische kant. Ik heb me nu gespecialiseerd in Parkinson en mag binnen Vredewold een Parkinson-netwerk opzetten. Met een team van verschillende disciplines begeleiden en ondersteunen we mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten. Onwijs leuk, want ik mag zelf beslissingen nemen over de inhoud van het werk.

Onze bewoners hebben veel zorg en aandacht nodig. Mensen blijven over het algemeen langer thuis wonen, dus wanneer ze bij ons in het woonzorgcentrum komen wonen, is de problematiek vaak groter. Ze hebben zowel psychische als lichamelijke klachten. Als contactverpleegkundige coördineer ik de zorg rondom acht bewoners, zodat ze de zorg krijgen die ze op dat moment nodig hebben. Mijn werk bestaat uit het verdelen van de taken en aansturen van collega’s. Op sommige dagen zit ik veel achter de computer, maar ik help ook altijd mee op de afdeling. Het contact met de bewoners vind ik erg belangrijk.

Ik heb het altijd al mooi gevonden om met ouderen te werken. Hun wereld is soms klein en door wat extra aandacht kun je mensen al een fijne dag bezorgen. Ik vond mijn werk in het ziekenhuis ook leuk, maar een band opbouwen met patiënten en hun familie zat er niet in.

Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. Het is vaak erg druk, maar met een goede sfeer en een fijn team om mij heen, haal ik veel plezier en voldoening uit het werk. Ik vind mijn werk écht heel erg leuk.’