Hoe leuk! Leerlingen krijgen les van gastdocent Diederik Gommers!

Datum: 8-3-2021

Op 3 maart was dr. Diederik Gommers aanwezig als gastdocent bij een online les van het Groningse BBL Gilde waaraan ook leerlingen van Vredewold deelnamen.
Dhr. Gommers beantwoordde in deze les vragen van leerlingen over Corona.

Hieronder een verslag van een leerling en meer informatie over het Groningse BBL Gilde.

Verslag leerling:
Op woensdag  kreeg ik samen met mijn studiegenoten een gastles van intensivist Diederik Gommers. In een uur tijd hebben we ontzettend veel geleerd over het Covid-19 virus. Waar het virus in het lichaam aanwezig is, wat het precies doet in het lichaam en welke behandeling de mensen krijgen op de intensive care. En ook over wat welke vaccinatie nu precies doet in ons lichaam. De heer Gommers communiceerde heel open en eerlijk en er was interactie met de groep, dat was mooi om te zien. Na de les zei hij tegen ons: ‘Jullie waren de groep met de meest stevige en goede vragen’, aldus Rosalie Nijlaan, student van de eenjarige opleiding van het Groningse BBL-Gilde.

BBL-Gilde
Het Gronings BBL Gilde is project met verschillende zorgorganisaties vanuit het Noorden. Studenten gaan in een 12 maanden project de combinatie opleiding MVZ afronden. Ze zijn gemiddeld drie dagen per week in de praktijk aan het werk en op woensdag hebben ze een leernetwerkdag. Het Alfa-college is uitgekozen als onderwijsorganisatie binnen dit project. Op woensdag hebben we een leernetwerkdag, vanuit het Alfa-college in samenwerking met praktijkopleiders vanuit de dagelijkse praktijk. Het is een diverse groep, studenten met zorg ervaring met de opleiding Helpende Welzijn en studenten die nieuw in de zorg zijn. Vanuit bijvoorbeeld een MBO4 opleiding (andere sector) of vanuit het HBO. Het is een maatwerk programma met flexibel leren, daarnaast staat samenwerken met de praktijk centraal. Een mooie nieuwe uitdaging en ontwikkeling in de zorg en onderwijs. Dit project is van start gegaan omdat zorginstellingen te maken hebben met tekorten en dat ze personeel graag sneller in de zorg willen laten werken.