Project Werken in de Zorg

Datum: 18-3-2019

Op de locatie van Woonzorgcentrum Vredewold volgen acht werkzoekenden vanaf 12 maart de opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn. Docenten van het Alfa College Groningen verzorgen deze éénjarige opleiding in Vredewold. De gemeenten vergoeden de kosten van de opleiding.

Een belangrijke voorwaarde en het belangrijkste onderdeel van de opleiding is het volgen van een stage bij een zorginstelling. De stage duurt maximaal zes maanden. Zes zorginstellingen in de gemeenten Noordenveld en Westerkwartier hebben stageplaatsen beschikbaar gesteld om zo de start van het opleidingstraject mogelijk te maken.
De stagiairs kunnen aan de slag in De Hullen in Roden, De Nieuwe Wierde in Grijpskerk, Het Hooge Heem in Grootegast, Het Zonnehuis in Zuidhorn en in Vredewold in Leek.

Medewerkers van de betrokken gemeenten nemen tijdens de opleiding de taak op zich de deelnemers te bemiddelen naar een baan bij een zorginstelling. Op basis van deze resultaten kijken de gemeenten samen met de betrokken zorginstellingen of ze het opleidingstraject voortzetten en zo mogelijk uitbreiden.