Stichting Huisvesting Vredewold verhuist

Datum: 13-6-2019

Stichting Huisvesting Vredewold verhuist per 1 juli van de Pulvertorenstraat naar De Schutse in Leek aan de Oldenoert 32.

Stichting Vredewold, Stichting Dienstencentrum Leek en Stichting Huisvesting Vredewold waren in het verleden drie stichtingen onder één paraplu met dezelfde bestuurder en Raad van Toezicht.
Met de komst van de nieuwe Woningwet is hier verandering in gekomen. De stichtingen Zorg en Wonen hebben elk afzonderlijk een bestuurder en Raad van Toezicht/Commissarissen gekregen. De welzijnsactiviteiten vallen vanaf 1 januari dit jaar onder de verantwoordelijkheid van De Schans.

Vanaf 1 juli zullen de meeste medewerkers die voor Stichting Huisvesting Vredewold werken,  ook bij deze stichting zelf in dienst zijn. Hierdoor vindt er steeds minder uitwisseling van personeel plaats. Daarnaast heeft Vredewold Zorg tekort aan ruimte en kan ze de kantoren die Vredewold Wonen in gebruik heeft, heel goed zelf gebruiken. Dit heeft beide stichtingen in goed overleg doen besluiten, om op afzonderlijke locaties verder te gaan.