Teken de online petitie: Geef de ouderenzorg zuurstof - draai de kortingen terug

Datum: 26-6-2023

Laatste Nieuws: Overhandiging van de petitie aan de Tweede Kamer  vindt plaats op 4 juli 2023

 

Draai de financiële kortingen terug en geef de ouderenzorg zuurstof. Die oproep doen steeds meer ouderenzorginstellingen aan minister Helder van Langdurige Zorg. Een online petitie moet de actiebereidheid in de sector laten zien. En politiek Den Haag overtuigen van het feit dat actie echt nodig is om een kaalslag van de ouderenzorg te voorkomen.

“Bellen, appen, mailen, brandbrieven sturen. We hebben het allemaal gedaan en we worden ook wel gehoord”, aldus Roeli Mossel namens de 27 Noordelijke organisaties. “Maar meer is echt nodig om de minister en de Tweede Kamer in beweging te krijgen. We kunnen niet blijven toekijken hoe ons het mes op de keel wordt gezet”.

Petitie
Het doel van de online petitie is om te laten zien hoe breed het verzet in de sector is tegen de financiële kortingen. Roeli Mossel: “We hebben als 27 Noordelijke organisaties het initiatief genomen maar het speelt overal in Nederland. Steeds meer organisaties uiten hun zorgen in een brief naar de minister of berichten in de media om het tij te keren. Teken de petitie en help ons mee om de korting van het budget van de baan te krijgen en meer zuurstof te organiseren voor onze sector, onze ouderen en onze medewerkers”.

Brandbrief

Eerder deze maand stuurden de genoemde organisaties een brandbrief naar minister Helder van Langdurige Zorg. Deze brief is hier te lezen. In de pers is te lezen geweest dat de minister niet van plan is in actie te komen. Op de brandbrief zelf is (nog) geen persoonlijke reactie gekomen. Ook andere zorgorganisaties hebben inmiddels opgeroepen tot actie.

 

Kortom: doe mee en teken de online petitie !