Vanzelfsprekend Veelzijdig!

Vredewold biedt een breed pakket van diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg.


Lees meer


Vrijwilliger worden bij Humanitas?

17-5-2017

Heb jij tijd over en wil je Humanitas helpen?…..lees dan verder

Voor alle huishoudens met een laag inkomen zijn er in de gemeente Leek diverse voorzieningen in het leven geroepen. Dit zijn voorzieningen die mensen nodig hebben om boven de armoedegrens te blijven en te kunnen meedoen in de samenleving. Vaak moeten mensen deze wel zelf aanvragen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak niet weten dat deze voorzieningen er zijn en ze dus ook niet aanvragen. Ondanks dat gemeenten en organisaties overal communiceren dat deze voorzieningen beschikbaar zijn, weten zij de doelgroep niet te bereiken.

De KANSKAARTEN actie brengt hier verandering in. De KANSKAART met daarop alle beschikbare voorzieningen in de gemeente Leek wordt huis aan huis verspreid in straten waarvan Humanitas weet dat daar veel huishoudens wonen met een laag inkomen. In de gemeente Leek gaat het om ongeveer 2000 adressen. Een paar dagen later belt een vrijwilliger bij deze huishoudens aan met de vraag of zij de KANSKAART gezien hebben en of zij hulp nodig hebben bij het aanvragen van een voorziening. Met alle mensen die ondersteuning willen bij het aanvragen maakt Humanitas een afspraak voor een huisbezoek.

Voor de KANSKAARTENACTIE in de gemeente Leek is Humanitas in samenwerking met Vredewold op zoek naar vrijwilligers die zich eenmalig willen inzetten voor het ophalen van de KANSKAARTEN. Humanitas beseft dat dit enige vaardigheden vereist in de gespreksvoering en biedt deze vrijwilligers een training aan.

Deze training is op dinsdagavond 6 juni van 19:30 – 20:30 uur in dienstencentrum de Schutse.

De ophaaldagen van de KANSKAARTEN zijn op: 13, 14 en 15 juni tussen 17:30 en 19:30 uur.

Vredewold zet zich graag in voor deze actie en vraagt al haar vrijwilligers en medewerkers om zich hiervoor in te zetten. Heb je belangstelling geef je dan op bij Gerard Kosse. Zijn e-mail adres is: g.kosse@vredewold.nl

 

 

 

 


Deel dit bericht

Meer